Registru european privind testarea medicamentelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi cetăţenii UE vor avea de astăzi acces la informaţiile legate de studiile clinice care sunt în curs de desfăşurare în UE.

Comisia Europeană a anunţat deschiderea Registrului european pentru studii privind produsele farmaceutice, astfel că fiecare cetăţean poate afla stadiul de testare al unui tratament sau medicament de care este interesat. „Registrul lansat astăzi este o veste bună pentru pacienţi, deoarece le va permite să obţină mai uşor informaţii despre studiile clinice din UE. Astfel le oferim accesul la un tratament nou.

De asemenea, registrul este de mare interes pentru comunitatea medicală, cercetători şi industria farmaceutică", a declarat John Dalli, comisarul european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorilor. Registrul trebuie să asigure şi mai multă transparenţă pentru pacienţi în legătură cu experimentarea unor produse farmaceutice. De asemenea, producătorii de medicamente vor putea verifica în orice moment dacă într-o altă ţară a UE se fac la un moment dat studii pentru anumite tratamente.

 Scopul acestui registru este de a asigura o mai mare transparenţă pentru pacienţi a cercetărilor clinice privind produsele farmaceutice. În fiecare an, în UE sunt autorizate aproximativ 4.000 de studii. Comisia Europeană estimează că există cel puţin 10.000 de astfel de studii în curs.  Registrul poate fi consultat începând de astăzi la adresa www.clinicaltrialsregister.eu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite