Reduceri de cheltuieli pentru funcţionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat ieri că a adoptat un pachet de reforme de personal care ar duce la economii de un miliard de euro până în 2020 şi care vizează îngheţarea cheltuielilor administrative în următorii ani.

Pensia pentru funcţionari, mai târziu

Propunerea adoptată se referă şi la creşterea vârstei de pensionare a funcţionarilor, combină o reducere de 5% din personal cu o creştere a orelor de lucru pe săptămână, reduce salariile în anumite zone şi creşte taxa specială de solidaritate.

În această toamnă, sindicatele funcţionarilor publici din instituţiile europene au avertizat de mai multe ori că intră în grevă dacă aceste propuneri vor fi adoptate.  Guvernele naţionale au cerut Comisiei Europene, ca, în acord cu măsurile de austeritate la care sunt supuse popoarele lor şi salariile funcţionarilor UE să fie măcar îngheţate, dacă nu pot fi scăzute. 

Reducerea „armatei" de 50.000 de oameni

Printre măsuri: reducerea personalului - „o armată" de aproximativ 55.000 de angajaţi - cu cinci procente, săptămâni de lucru mai lungi - de la 37,5 la 40 de ore şi creşterea vârstei de pensionare de la 63 până la 65 de ani. Sindicatele s-au opus şi au cerut ca reducerile de salarii să se facă de la funcţionarii cu salariile cele mai mari, de 213.000 de euro pe an. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite