Papa le cere cardinalilor să renunţe la stilul laic al puterii şi gloriei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Benedict al XVI-lea a numit, sâmbătă,  22 de cardinali noi, cerându-le tuturor celor care servesc Biserica Catolică să "renunţe la stilul laic al puterii şi gloriei", într-un moment în care scurgerile de informaţii apasă asupra administraţiei de la Vatican, relatează AFP.

Arhiepiscopul Lucian Mureşan va fi cel de-al treilea cardinal român, după Iuliu Hossu şi Alexandru Todea.

"Dominaţie şi servitute, egoism şi altruism, posesiune şi donaţie, interes şi gratuitate: aceste logici profund opuse se confruntă în orice epocă şi în orice loc. Nu există nicio îndoială cu privire la calea aleasă de Iisus", a afirmat Papa, cu ocazia celui de-al patrulea consistoriu al pontificatului său, organizat în cadrul solemn al Bazilicii Sfântul Petru.

Papa a evitat să se pronunţe direct asupra problemelor actuale din administraţia Vaticanului, după dezvăluirea de către presa italiană a unui document secret în care se vorbea despre un pseudocomplot împotriva lui, despre corupţie şi transfer de bani de la banca Vaticanului.

În cursul acestei lungi ceremonii, la care a asistat şi şeful Guvernului italian Mario Monti, Papa a subliniat că noii cardinali vor fi "chemaţi să analizeze şi să aprecieze situaţiile, problemele şi criteriile pastorale care afectează misiunea întregii Biserici".

Benedict al XVI-lea a anunţat canonizarea a patru femei şi trei bărbaţi, dintre care prima sfântă de origine indiană a Americii de Nord, Kateri Tekakwitha, din tribul Mohawk, născută în 1656 în statul New York. Ceremonia va avea loc la 21 octombrie la Vatican.

Papa Benedict al XVI-lea a numit, sâmbătă, 22 cardinali noi la Vatican, între care şi pe Preafericitul Lucian Mureşan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică.

Vezi continuare!

http://www.adevarul.ro/locale/alba_iulia/Cardinalul-Lucian-Muresan_0_648535344.html

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite