100.000 de reclamaţii pe site-ul olandez anti români. Jumătate dintre ele critică site-ul. Vezi cine îi finanţează pe extremiştii olandezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Site-ul partidului populist olandez PVV
Site-ul partidului populist olandez PVV

Lobbişti americani au făcut donaţii consistente unei fundaţii a Partidului Libertăţii din Olanda - extremist, anti migraţi şi care se opune atât accesului românilor şi est europenilor pe piaţa muncii din Europa de Vest cât şi aderării României la Schengen. Detaliile legate de finanţarea unui partid fără membri din Olanda au fost oferite de proaspătul demisionar Hero Brinkman, într-un talk show al unei televiziuni, preluat de

Brinkman a spus că nu poate exclude ipoteza ca banii să fi fost folosiţi pentru apărarea lui Geert Wilders acuzat de ură rasială, dar a refuzat sa ofere mai multe detalii legate de destinaţia fondurilor. El nu a precizat nici mărimea dimensiunea acestor donaţii. PVV este bănuit că primeşte sume semnificative de la israelieni şi de la susţinătorii de extremă dreapta din SUA.

Deoarece PVV nu are reprezentanţi, nu primeşte subvenţii guvernamentale pentru campaniile sale şi se bazează pe donaţii.

Brinkman a dat şi informatii despre site-ul web lansat de PVV pentru pentru a colecta plângeri legate de cetăţenii din Europa Centrală şi de Est care sunt în Olanda. Unul dintre motivele pentru care Binkman a demisionat a fost dezacordul faţă de acest site.

El a precizat că site-ul olandez a primit cel puţin 100.000 de reclamaţii, dintre care jumătate au fost plângeri cu privire la site-ul în sine. Doar o parte a însemnat reclamaţii reale, a spus deputatul.

Unul din deputaţii Partidului Libertăţii din Olanda (PVV) a demisionat şi pune în pericol majoritatea fragilă a Guvernului de la Haga. Hero Brinkman, deputat al partidului anti-imigraţie PVV, a părăsit marţi formaţiunea politică şi a reclamat lipsa de democraţie în cadrul organizaţiei

Decizia lui înseamnă că alianţa de guvernare - cabinet de minoritate, plus PVV - nu mai are majoritate în Parlament, deşi Brinkman a declarat că va continua să susţină guvernul.

Brinkman mai susţine că a luat decizia de a părăsi PVV, deoarece ca „democrat" a devenit prea dificil să susţină un partid, construit în jurul valorii de un singur om (n.n. liderul Geert Wilders) şi care refuză să fie orientat spre viitor. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite