PNŢCD, pasibil de excludere din PPE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European
Wilfried Martens, preşedintele Partidului Popular European

Decizia de suspendare a PNŢCD din grupul popularilor europeni, cel mai mare din Parlamentul European, a fost amânată ieri de liderii de la Bruxelles, a declarat, pentru „Adevărul Europa“, Javier Jimenes, purtătorul de cuvânt al grupului politic. Motivul amânării, a spus acesta, este răspunsul pe care formaţiunea politică din România îl aşteaptă din partea justiţiei.

„Problema rămâne pe agenda liderilor Partidului Popular European şi va fi rediscutată la următoarea întâlnire, pe 6 decembrie, anul acesta", a mai precizat Jimenes. Luptele interne fără sfârşit din cel mai vechi partid creştin-democrat din România au dus la această situaţie, preşedintele partidului european, Wilfried Martens, avertizând că lucrurile nu mai pot continua astfel, iar PNŢCD ar urma să îşi desfăşoare activitatea politică „în afara grupului PPE".

Şefia PNŢCD este disputată în justiţie de fostul premier Victor Ciorbea şi de Aurelian Pavelescu. Gruparea condusă de Ciorbea are în acest moment câştig de cauză, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Aceasta a fost însă atacată de aripa Pavelescu, iar Curtea de Apel trebuie să soluţioneze problema conducerii PNŢCD în cursul săptămânii viitoare.

„Abuz de putere"

Ultima şedinţă a conducerii PNŢCD, convocată sâmbăta trecută, a fost un nou prilej de scandal, Pavelescu părăsind sala şi acuzându-l pe Ciorbea de abuz de putere. El a mai susţinut că fostul premier sacrifică partidul, care riscă să fie exclus din PPE. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite