Ne lasă Olanda în pace? Partidul extremiştilor din Guvernul de la Haga, lovit din interior

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Mark Rutte discută cu Geert Wilders, colegul său din coaliţia de guvernare.
Premierul Mark Rutte discută cu Geert Wilders, colegul său din coaliţia de guvernare.

Unul din deputaţii Partidului Libertăţii din Olanda (PVV), principalul opozant al aderării României la Schengen şi gazda site-ului anti est europeni, a demisionat şi pune în pericol majoritatea fragilă a Guvernului de la Haga.

Hero Brinkman, deputat al partidului anti-imigraţie PVV, a părăsit formaţiunea politică şi a reclamat lipsa de democraţie în cadrul organizaţiei.

Decizia lui înseamnă că alianţa de guvernare - cabinet de minoritate, plus PVV - nu mai are majoritate în parlament, deşi parlamentarul demisionar Brinkman a declarat că va continua să susţină guvernul, scrie Dutch. Nl.

Brinkman a declarat că a luat decizia de a părăsi PVV, deoarece ca „democrat" a devenit prea dificil să susţină un partid, construit în jurul valorii de un singur om (n.n. liderul Geert Wilders) şi care refuză să fie orientet spre viitor. Europarlamentari olandezi au criticat săptămâna trecută, în plen, la Strasbourg, până şi legea olandeză care permite existenţa partidelor „fără membrii" şi au arătat că PVV este practic o formaţiune care are un singur reprezentat, Geert Wilders.

Brinkman, fost poliţist, a militat mult timp pentru a transformarea PVV într-un partid cu membrii cu o conferinţă anuală şi cu o aripă de tineret. Aceste propuneri au dus la mai multe dispute cu Geert Wilders şi alţi membri din partid.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite