Motorul Europei dă rateuri? Creştere sub aşteptări a economiei germane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Angela Merkel
Angela Merkel

Economia Germaniei, considerată "mototul Europei" a înregistrat o creşere sub aşteptări în trimestrul al doilea, ceea ce sporeşte temerile privind un nou val al crizei pe continent.

Creşterea economică a Germaniei s-a redus puternic în ultimul trimestru, ajungând la 0,1 la sută, potrivit unei statistici publicate marţi dimineaţa de institutul german de statistică. Cifra se situează mult sub cele mai pesimiste aşteptări, care se situau în jurul nivelului de 0,4 la sută. În primul trimestru al anului, creşterea PIB în Germania fusese de + 1,3 la sută.

Totuţi, raportat la primul semestru al anului 2010, economia Germaniei afişează o creştere de 2,8 la sută. Cancelarul Merkel a declarat recent că aşteaptă şi în acest an o creştere comparabilă cu cea de anul trecut, în jurul a 3,6 la sută.

Datorită creşterii viguroase înregistrate anul trecut şi a solidităţii sistemului financiar, Germania şi-a câştigat un rol de prim plan în Uniunea Europeană, de la Berlin aşteptându-se decizii cruciale legate de soluţionarea crizei datoriilor. Astăzi, cancelarul Angela Merkel se întâlneşte la Paris cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, o întâlnire de care se leagă multe aşteptări legate de aprobarea planului de depăşire a crizei datoriilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite