Cum jubilează euroscepticii Europei: “Aş fi dat Grecia afară din zona euro de la început”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Grecia, la un pas de faliment
Grecia, la un pas de faliment

Eurosceptici germani şi britanici pregătesc în această săptămână, la Bruxelles, mai multe dezbateri prin care anunţă "eşecul proiectului European".

Profesorul german Markus Kerber, unul dintre cei care a sesizat Curtea Constituţională acuzând faptul că decizia de salvare a Greciei luată de cancelarul german Angela Merkel "cu partenerii săi din Bruxelles" nu a avut girul democratic al aleşilor poporului german, este în "turneu" printre experţii UE. Astăzi el va fi din nou la Bruxelles găzduit de un alt think thank influent şi va vorbi la câteva ore după euroscepticului britanic Nigel Farage, europarlamentar, care lansează dezbatearea "Destrămarea Euro" .

"Proiectul european s-a sfârșit, el va fi dezintegrat din cauza abordării sale politice, care ar fi trebuit să rămână așa cum a fost concepută, economică. Mai devreme sau mai târziu, Germania va pierde puterea de decizie asupra mecanismelor financiare din zona euro, ceea ce va duce la o situație scăpată de sub control și poate chiar și la pierderea ratingului țării noastre.

"Avem nevoie de o dezbatere serioasă pe tema monedei euro, fară niciun tabu și trebuie să arătăm cu degetul și să numim anumite persoane, cum ar fi Jean Claude Juncker (șeful Eurogrupului), care își apără doar interesele personale", a declarat recent, la Bruxelles, Markus Kerber care va reveni miercuri, la unul din cele mai importante think thank-uri din capitala Europei pentru un nou discurs pe aceeaşi temă.

Grecia ar trebui să stea în afara zonei euro mai susţinea expertul german. "Eu aș fi dat Grecia afară din zona euro de la bun început, fără să risc astfel ca o țară relativ neimportantă precum ea să contamineze apoi întreaga zonă euro", a spus Kerber.

Un alt eurosceptic extrem de vocal în Parlamentul European Nigel Farage, a declarat, într-un interviu pentru Adevărul Europa, că moneda unică „un dezastru fără egal" şi crede că libera circulaţie între statele sărace şi bogate este „o prostie".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite