Mario Monti: Italia are nevoie de sprijinul Germaniei, nu de banii ei. Sentimentele anti-euro şi anti-UE sunt tot mai puternice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cancelarul german, Angela Merkel,  le-a făcut concesii premierului  Mario Monti şi preşedintelui BCE, Mario Draghi, ambii italieni
Cancelarul german, Angela Merkel, le-a făcut concesii premierului Mario Monti şi preşedintelui BCE, Mario Draghi, ambii italieni

Italia are nevoie de suportul moral al Germaniei nu de banii ei, a declarat premierul Italian Mario Monti într-un interviu publicat duminică de săptămânalul german Der Spiegel, citat de Reuters. Monti a mai spus că este îngrijorat de creşterea tendinţelor anti-euro, anti-UE şi anti-germane în timp ce conservatori germani şi-au reafirmat poziţiile legate de scenariul în care Grecia ar ieşi din zoan euro.

Germania a rezistat apelurilor Romei şi ale altor state cu probleme de a introduce euro obligaţiunile sau altor acţiuni pentru atenuarea crizei lideri de la Berlin precizând că astfel de măsuri ar reduce sau elimina presiunea guvernelor de a face reforme mai dureroase.
Monti a mai precizat că, în timp ce cinci ţări din zona euro au primit sau au solicitat planuri de salvare internaţionale, Italia nu a primit încă "niciun singur euro".

Monti nu a uitat să arate că de costurile mari de împrumut ale Italiei beneficiază germania care se poate împrumuta la rate foarte mici.

Agenţia de evaluare financiară Standard and Poor"s a revizuit în scădere ratingurile mai multor grupuri bancare din Italia citând temerile că recesiunea cu care se confruntă a treia economie a zonei euro ar putea duce la pierderi masive pentru creditorii italieni, transmite Reuters.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite