Marea Britanie, criticată în PE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul European
Parlamentul European

Liderii celor mai importante grupuri politice din Parlamentul European au criticat ieri, în plen, la Strasbourg, atitudinea şi decizia Marii Britanii la summitul de săptămâna trecută.

„Englezii tratează UE doar ca pe o zonă de liber schimb fără nicio consideraţie pentru solidaritate şi instituţiile europene", a spus francezul Joseph Daul, preşedintele popularilor europeni (PPE), cel mai numeros grup din Parlamentul European. El a adăugat că „trebuie discutat locul Marii Britanii în UE".

„Ne ameninţaţi?"

Europarlamentarii englezi au intervenit: „Amenintaţi Regatul Unit?" „Înainte de Crăciun nu am nici tancuri, nici kalaşnikoave. Nu este o declaraţie de război, dar dacă solidaritatea UE a fost abandonată, nu văd de ce ceilalţi 26 să facă altfel", a răspuns Daul.

Preşedintele grupului liberalilor europeni, Guy Verhofstadt (Belgia), a refuzat ieri, la Strasbourg, să vorbească în limba engleză, aşa cum face de obicei, în semn de protest faţă de atitudinea Marii Britanii de la summitul UE, şi le-a spus colegilor europarlamentari englezi că premierul lor, David Cameron, va înţelege în curând că a făcut o mare greşeală.  „În politică există o regulă de aur: nu pleci de la masă decât atunci când eşti sigur că cei din sală vin după tine", a mai spus Verhofstadt.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite