Londra: Dacă nu vor primi bonusuri, conductorii de metro ameniţă cu greva a doua zi de Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Staţie de metrou din Londra
Staţie de metrou din Londra

Salariaţii de la metrou londonez au anunţat că vor înceta lucrul pe 26 decembrie, nemulumiţi de anunţul companiei că nu va acorda bonusuri pentru cei programaţi să lucreze a doua zi de Crăciun. Angajaţii cer ca pentru acea dată să fie plătiţi triplu şi să primească o zi liberă în plus.

Avocaţii companiei au cerut ajutorul instanţei pentru a bloca acţiunea de protest, însă judecătorii Înaltei Curţi de Justiţie britanice au decis că nu există o bază legală pentru anularea grevei.

Conductorii care sunt programaţi să lucreze pe 26 decembrie doresc să fie plătiţi triplu şi să primească o zi liberă în plus.
În cazul în care nu vor obţine acest lucru, în afară de greva programată în a doua zi de Crăciun, ei intenţionează să organizeze acţiuni similare şi pe 16 ianuarie şi pe 3 şi 13 feburarie.

Reprezentanţii London Underground şi-au exprimat speranţa că vor putea scoate pe traseu cel puţin un sfert dintre garniturile care ar fi trebuit să activeze în mod normal şi au precizat că au ajuns la o înţelegere cu companiile de autobuze pentru suplimentarea numărului de vehicule de pe traseu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite