Liderul europarlamentarilor socialişti : Mai bine o Europă de tip 26 – 1. La cine se referă ?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz
Martin Schulz

Liderul grupului socialist din Parlamentul European, Martin Schulz, a cerut joi seara liderilor europeni măsuri rapide pentru stabilizarea euro, înainte de a se ajunge la modificarea Tratatului European.

Urmăreşte LIVE, de la Bruxelles, pe www.adevarul.ro, cele mai importante momente ale summitului care începe în această seară

« O dezbatere asupra revizuirii Tratatului nu va ajuta statele în dificultate să recâştige încrederea pieţelor financiare. Cetăţenii europeni nu sunt interesaţi de ani de dezbateri asupra structurilor şi instituţiilor europene. Ei vor, astăzi, acţiuni pentru stabilizarea euro.

Dacă insistăm pe modificarea Tratatului, există riscul unor înţelegeri subterane. Dimpotrivă, noi vrem claritate şi transparenţă.Îi înţeleg pe cei care refuză negocieri interminabile cu statele din afara zonei euro. Dar nu vom permite o divizare a Europei pe modelul 17/10 ( cei 17 din eurozonă şi ceilalţi, n.r.). Poate ar trebui să avem în vedere o soluţie 26 /1 », a afirmat Schulz.

Marea Britanie este statul membru care se opune cel mai vehement modificării Tratatului, propusă de Germania şi Franţa. Martin Schulz va prelua, din ianuarie 2012, preşedinţia Parlamentului European, deţinută în acest moment de polonezul Jerzy Buzek, reprezentant al grupului popular (PPE).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite