Liderul PPE Joseph Daul refuză să-l primească pe Victor Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Joseph Daul liderul PPE din Parlamentul European
Joseph Daul liderul PPE din Parlamentul European

Preşedintele grupului Popularilor Europeni, Joseph Daul, refuză să-l primească pe premierul român Victor Ponta care începe miercuri o vizită la Bruxelles în încercarea de a calma criticile şi temerile mai multor lideri europeni în privinţa funcţionării statului de drept şi garantării independenţei justiţiei.

„Tocmai mi-a cerut, acum zece minute, să mă întâlnesc cu el. L-am refuzat", a spus liderul popularilor europeni care s-a întâlnit în cursul după amiezii cu liderii PDL conduşi de Vasile Blaga. 

Daul a mai precizat că îl va primi pe Ponta de îndată ce aplică recentele decizii ale Curţii Constituţionale. "Cât timp respectă legea, eu îl primesc oricând", a adăugat liderul PPE. El a mai spus că, dacă premierul României va continua "de aceeaşi manieră", în prima sesiune a Parlamentului European de la Strasbourg, va trebui să vină în faţa tuturor euroaleşilor, să explice situaţia din România.

"Până atunci însă sper ca atât Comisia Europeană cât şi Consiliul Europei să acţioneze pentru ca instituţiile şi legile statului să fie respectate", a mai spus şegul grupului popularilor europeni.

Liderul grupului PPE din Parlamentul European a reacţionat după fiecare decizie a USL, iar după votul de vineri de suspendare a şefului statului, Daul a precizat că înlăturarea din funcţie a şefului statului şi a preşedinţilor celor două Camere în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, a Constituţiei şi legilor poate fi considerată lovitură de stat.

"Înlăturarea primilor trei oameni în stat, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului şi preşedintele ţării, în doar patru zile, prin încălcarea regulamentelor Parlamentului, legilor şi a Constituţiei, pot fi considerate lovitură de stat", afirmă Daul într-o declaraţie după ce Parlamentul a decis suspendarea din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu.

În opinia sa, nu se poate spune că a fost o luptă politică între doi adversari, ci "un atac concentrat împotriva instituţiilor statului, sistemului judiciar şi statului de drept".

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite