UPDATE Preşedintele Traian Băsescu se va întâlni cu Barroso şi Reding la Bruxelles. Urmează Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României Traian Băsescu are programate vineri, 14 septembrie, întâlniri cu preşedintele Comisiei Europene Jose Barroso şi vicepreşedintele Viviane Reding, comisar pentru justiţie şi drepturi fundamentale, potrivit calendarului anunţat astăzi de purtătorul de cuvânt al Executivului de la Bruxelles. 

Premierul României Victor Ponta va veni la Bruxelles luni, 17 septembrie, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CE, Pia Ahrenkilde Hansen. Detaliile acestor întâlniri vor fi anunţate în cursul săptămânii viitoare.

Victor Ponta a anunţat în urmă cu trei zile că ar trebui să meargă la Bruxelles împreună cu preşedintele Traian Băsescu pentru a discuta problema fondurilor europene şi a deciziilor de suspendare a plăţilor ce ar putea fi luate de Comisie în această toamnă.

Criza politică însă va fi însă în centrul discuţiilor cu reprezentanţii Executivului de la Bruxelles mai ales că, pe 12 septembrie, eurodeputaţii vor asculta în plen, la Strasbourg, declaraţiile Comisiei şi ale Consiliului legate de situaţia crizei politice fără precedent din România. Dezbaterea are loc la iniţiativa grupului PPE din Parlamentul European.


Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite