Marga despre noul caz Crulic: Autorităţile italiene nu au semnalat situaţia românului la niciun consulat al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul român de externe Andrei Marga a declarat astăzi, la Bruxelles, că autorităţile italiene nu ar fi semnalat la niciuna din reprezentanţele diplomatice ale României din Italia cazul românului decedat după ce a intrat în greva foamei nemulumit de decizia justiţiei din peninsulă. 

„Regretăm foarte mult acest eveniment", a spus Marga care a precizat că reprezentanţii României vor urmări îndeaproape situaţia.

Presa din Peninsulă a anunțat decesul lui Virgil Cristian Pop, un deținut român de 38 de ani care a murit azi dimineață în spitalul Vito Fazzani din orașul Lecce, situat în Puglia.

Potrivit lagazzettadelmezzogiorno.it, românul a stat 50 de zile în greva foamei după ce a fost condamnat pentru furt, acuzație pe care a negat-o tot timpul.

Virgil Pop a decis să intre în greva foamei acum 50 de zile pentru a protesta tocmai împotriva deciziei luate de tribunalul italian, pentru a atrage atenția și a declarat la vremea respectivă că va înceta greva foamei doar dacă va fi fost suspendată pedeapsa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite