Accesul la Internet în România s-a triplat în ultimii patru ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de internet schimbă felul de a gândi
Dependenţa de internet schimbă felul de a gândi

Aproape jumătate din populaţia României are acces la Internet în momentul de faţă, comparativ cu mai puţin de un sfert în anul 2006, conform unui studiu publicat astăzi de Eurostat.


În acelaşi timp, de cinci ori mai mulţi români folosesc conexiunea la Internet pe bandă largă faţă de acum patru ani, ceea ce înseamnă şi că mult mai mulţi români au o viteză de conectare mai mare. Însă în România doar 23% din populaţie are Internet, pe când în Olanda, cei cu acces la internet sunt în proporţie de 91%, cea mai mare cifră din UE.

Internetul este mai predominant în familiile cu copii decât în cele fără, conform raportului Eurostat. În România, 50% dintre casele cu acces la Internet sunt populate de copii. Însă acesta este un procent mic, comparativ cu cel al Olandei şi Finlandei de 99% sau al altor 12 state membre, unde în peste 90% dintre casele cu Internet trăiesc copii.

Însă nu există o anumită limită de vârstă printre cei care utilizează navigarea pe Internet, deşi, în general, există tendinţa ca tinerii să folosească paginile de social media mult mai intens decât cei cu vârsta de peste 55 de ani. Studiul Eurostat arată că peste 90% dintre europeni au ceva în comun: toţi îşi verifică e-mailurile, înainte de toate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite