Herman Van Rompuy: Sunt profund îngrijorat de ce se întâmplă în România în privinţa statului de drept şi independenţei justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a transmis, după întâlnirea pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta astăzi la Bruxelles că urmăreşte tot ce se întâmplă la Bucureşti cu mare atenţie dar că este profund îngrijorat în legătură cu recentele evenimente politice din România cu referire la statul de drept şi independenţa justiţiei, principia fundamentale pe care UE se bazează şi pe care toate guvernele tr

Van Rompuy l-a încurajat pe Ponta să aibă un dialog costructiv cu Comisia Europeană şi să rezolve toate chestiunile puse sun semnul întrebării.

În această după amiază premierul Victor Ponta urmează să aibă o discuţie cu preşedintele Comisiei Europene Jose Barroso. Cei doi nu vor mai avea declaraţii comune aşa cum fusese anunţat iniţial.

Oficiali ai Comisiei Europene au precizat, înaintea întâlnirii celor doi, că discuţiile se vor referi la toate chestiunile asupra cărora există îngrijorări, în special reducerea puterilor Curţii Constituţionale, dar şi alte detalii politice şi legale. "Ce căutăm acum este să ne asigurăm dacă în România legile şi spiritul lor sunt respectate", a precizat purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite