Italia promite reforme dure, iar Spania depune eforturi majore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luis Zapatero (stânga) şi italianul Silvio Berlusconi, doi premieri răsturnaţi de criză
Luis Zapatero (stânga) şi italianul Silvio Berlusconi, doi premieri răsturnaţi de criză

Zona euro a decis că una dintre măsurile de redresare economică va fi anagajamentul "neechivoc" al statelor membre în a asigura disciplină fiscală și a accelera reformele structurale pentru creștere și crearea de locuri de muncă.  Conform liderilor UE, Spania face eforturi deosebite în acest sens. Italia a promis implementarea unui pachet dur de reforme, printre care și o reformă a pieței muncii.

Italia a promis reforme privind piața muncii, mai mult sprijin pentru IMM-uri. De asemenea, a promis că-și va reduce datoria suverană la 113% până în 2014, "un pas remarcabil și o măsură foarte importantă", conform cancelarului german Angela Merkel.

"Europa trebuie să iasă din criză mai puternică decât era atunci când a intrat. Acesta trebuie să fie punctual nostrum de referință când măsurăm ceea ce trebuie făcut," a spus Angela Merkel după terminarea discuțiilor, la ora 5 dimineața în Bruxelles.

Premierul italian Silvio Berlusconi a venit miercuri(26 octombrie) la Bruxelles hotărât să ia deciziile dure cerute de liderii europeni. Într-o scrisoare de 15 pagini trimisă liderilor UE înainte de începerea summitului, acesta a promis, printre altele, să crească vârsta de pensionare a tuturor lucrătorilor italieni la 67 de ani până în 2026, decizie privită ca o victorie semnificativă în fața opoziției guvernamentale.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite