Europarlamentarul sloven Zoran Thaler, implicat în scandalul "bani contra amendamente", a demisionat din Parlamentul European

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Slovenul Zoran Thaler, implicat a,ături de romnul Adrian Severin şi austriacul Ernest Strasser, a demisionat din Parlamentul European, în urma scandalului generat de informaţiile publicate în "The Sunday Times".

Potrivit publicaţiei britanice, cei trei europarlamentari au acceptat să influenţeze PE contra unor importante sume de bani.

Austriacul Ernest Strasser, a anunţat, incă de ieri, că va renunţa la politică, ca urmare a solicitării venite din partea formaţiunii politice OVP din care face parte.

Potrivit The Sunday Times, Strasser a încasat peste o jumătate de milion de euro ca "lobby-ist". Publicaţia britanică informează că acesta a susţinut interesele a cinci companii încasând câte 100.000 de euro de la fiecare.

Adrian Severin a negat acuzaţiile ce i se aduc, ţinând să precizeze că nu este corupt, ci mai degrabă incomod şi că The Sunday Times este un ziar specializat în scandaluri. Acesta s-a suspendat ulterior din funcţia de vicepreşedinte al PSD.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite