Europarlamentar olandez populist: Unde e bacteria din lalele?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Europarlamentarul olandez Laurence Stassen
Europarlamentarul olandez Laurence Stassen

Bulgaria și Romania nu sunt acceptate în Schengen pentru că "pur și simplu nu îndeplinesc condițiile pe care UE le-a impus pentru aderare", a spus pentru "Adevărul Europa" eurodeputatul olandez populist Laurence Stassen.

"Acesta nu este un motiv zămislit de Țările de Jos." Comisia Europeană arată clar acest lucru în rapoartele Mecanismului entru Cooperare și Verificare, mai spune Stassen.

"Condițiile pentru aderarea la Schengen erau clare încă de la început, pentru toți actorii implicați, deci nu ar trebui să fie o surpriză faptul că de curând Comisia a prezentat o recomdandare negativă a celor două țări, deoarece România și Bulgaria nu au reușit să-și rezolve probleme de corupție și crimă organizată acasă."

Folosind exact cuvintele Comisiei, "Eficiența luptei împotriva corupției este amenințată de slăbiciuni considerabile în depistarea infracțiunilor"," a declarat eurodeputatul olandez.

Aceasta a continuat apoi să citeze paragrafe întregi din textul ultimului raport (iunie 2011) privind cursul reformei judiciare în România. Pentru a justifica poziția țării sale și față de Bulgaria, acesta a citat fragmente din raportul MCV al Sofiei.

Ea numește însă exprimarea Comisiei "diplomatică" și explică: "concluziile sunt de fapt foarte clare. România și Bulgaria nu reușesc să îneplinească condițiile necesare aderării la zona euro."

"Țările de Jos au fost mereu foarte stricte cu privire la implementarea legislației - iar acest lucru se aplică atât acasă, cât și în relație cu celelalte țări cu care interacționează. Credem, deci, că este rezonabil și de înțeles să ne așteptăm ca și alte țări să implementeze aceleași măsuri și să respecte aceleași reguli ca noi (țările din Schengen)."

Unde e bacteria?

În ceea ce privește blocarea transporturilor de flori din Olanda, eurdeputatul spune: "Unde este acea bacteria? Nu avem nicio urmă de îndoială că autoritățile române au făcut acest lucru pentru a-și lua revanșa, după ce Olanda anunțase chiar în dimineața acelei zile (16 septembrie) că-și va folosi dreptul de veto împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen."

Adrian Severin "ne" insultă

"Mi se pare dezgustător de incorect ca România să dea vina pe Țările de Jos pentru că nu a fost acceptată în zona Schengen. Este responsabilitatea României și Bulgariei să lupte împotriva corupției și crimei organizate și să îndeplinească astfel criteriile pentru aderare. A bloca transporturile olandeze - așa ceva nu are nicio justificare," mai spune aceasta.

Stassen îl critică și pe eurodeputatul român Adrian Severin, care, spune aceasta, este "neavenit". Severin ne insultă și ne amenință cu măsuri drastice - această atitudine lucrează împotriva României.



Citește aici declarația eurodeputatului Adrian Severin:

image

"Opoziţia privind intrarea României în spaţiul Schengen, în ciuda faptului că toate criteriile de aderare au fost îndeplinite, precum și în dispreţul tratatelor și al deciziei Parlamentului European, constituie un gest de populism arogant săvârșit pe fondul crizei democratice și de solidaritate care a cuprins Uniunea Europeană. Aceasta nu este numai o politică antiromânească, cât și una antieuropeană. Explicaţia ei stă în încercarea unor guverne de a depăși prin euroscepticism populist lipsa de credibilitate în faţa propriilor popoare.

În atari circumstanţe, statul român este justificat să adopte măsurile cele mai drastice spre apărarea drepturilor sale și a demnităţii poporului român. Pentru aceasta, este necesară solidaritatea întregii societăţi, și în special, a întregii clase politice românești. Politica discriminatorie și ofensele la adresa României trebuie să înceteze."

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite