Euro USL-iştii, vot contra Macovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vot foarte strâns la rapoartele privind amânarea descărcării de gestiune a trei agenţii europene pentru care europarlamentarul român Monica Macovei (PDL) a semnalat conflicte de interese grave şi cheltuirea nejustificată a banilor UE. Printre cei care au votat împotrivă s-au numărat eurodeputaţii români membri ai PSD şi PNL.

La raportul pentru amânarea descărcării de gestiune a Agenţiei Europeane pentru Siguranţa Alimentară, Macovei a obţinut aprobarea Parlamentului European la diferenţă de 15 voturi, cu o majoritate foarte strânsă: 50,08% voturi „pentru" şi 47,74% „împotrivă", potrivit VoteWatch.eu. Toţi reprezentanţii PSD au votat „împotrivă", în timp ce trei eurodeputaţi PNL au susţinut propunerea lui Macovei.

La raportul privind Agenţia Europeană pentru Mediu, unde Macovei a semnalat cheltuirea a aproape 300.000 de euro pentru decorarea faţadei sediului instituţiei cu flori, la fel ca şi numeroase conflicte de interese, 51,41% din europarlamentari au fost de acord cu amânarea descărcării de gestiune, iar 45,47% au votat „împotrivă". Toţi eurodeputaţii USL au dat vot negativ, alături de Sebastian Bodu şi Elena Antonescu din grupul politic al Monicăi Macovei.

În cazul Agenţiei europene a Medicamentelor, raportul a primit vot negativ din partea tuturor europarlamentarilor USL prezenţi în plen. Raportul a trecut cu 54,66 voturi „pentru" şi 43,09% „împotrivă". Independentul Adrian Severin a votat împotrivă la toate cele trei rapoarte, iar Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali nu au fost prezenţi. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite