E.Coli tensionează relaţiile dintre UE şi Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza E.Coli tensionează relaţiile comerciale dintre UE şI Rusia, după ce, joi, Moscova a interzis importurile pentru legume proaspete din toate ţările Uniunii Europene. Motivul: epidemia mortală cauzată de bacteria E. Coli.

Comisia Europeană a reacţionat imediat, considerând măsura impusă de Rusia ca fiind "exagerată" şi a cerut guvernului de la Moscova să revină asupra embargoului. Comisarul European pentru Sănătate, John Dalli, a trimis autorităţilor ruse o scrisoare în acest sens.


Comisia Europeană a anunţat că ultimele teste realizate în Spania şi Germania pe castraveţi produşi în Spania nu au demonstrat prezenţa bacteriei E.Coli, astfel că alerta lansată la nivel European a fost ridicată.


Nu este pentru prima dată când Rusia recurge la blocarea unor importuri din uniunea Europeană. În 2005, Rusia a blocat unilateral importurile de carne de porc din Polonia, pe fondul unor relaţii politice tensionate. De asemenea, Comisia Europeană a trebuit să intervină ferm pe lângă autorităţile ruse pentru ca acestea să deblocheze importurile de carne de porc din România şi Bulgaria, odată cu aderarea celor două ţări la Uniunea Europeană, la 1 ianuarie 2007.


Republica Moldova şi Georgia, care nu fac parte din Uniunea Europeană, s-au confruntat şi ele în mai multe rânduri cu blocarea importurilor de vinuri de către Moscova, pe fondul unor relaţii politice tensionate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite