Summit-ul UE-Rusia: Toate statele membre vor câştiga după liberalizarea vizelor pentru Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Summit UE Rusia Jose Manuel Barroso, Dimitri Medvedev
Summit UE Rusia Jose Manuel Barroso, Dimitri Medvedev

Lipsa vizelor nu înseamnă doar turism fără frontiere în Europa pentru ruşi, ci şi numeroase beneficii pentru lumea afacerilor din statele membre UE, a declarat ieri preşedintele Comisiei Europene, Jose Emanuel Barroso, la summitul UE-Rusia de la Bruxelles.

El a adăugat că procesul de liberalizare a vizelor pentru Rusia a început şi are un viitor optimist, care va avea un impact pozitiv pentru toţi cetăţenii din UE.

Comisia Europeană şi liderul rus Dmitri Medvedev au anunţat că vor întocmi o listă de conciţii care trebuie îndeplinite pentru a finaliza acordul vizelor.

Barosso: Mai sunt mulţi paşi de urmat

"Mai sunt mulţi paşi de urmat, nu se întâmplă aşa ceva peste noapte, însă ştim cu siguranţă că la sfârşitul acestui proces, cetăţenii ruşi vor putea circula fără vize în Europa," a spus Barroso. El a adăugat că simte "o adevărată cooperare din partea Rusiei" şi că nu are "nici o îndoială" că problemele economice şi politice cu Moscova vor fi rezolvate prin dialog.

Medvedev: Nu ar mai trebui să existe vize

"Problema vizelor este foarte importantă pentru cetăţenii ruşi şi cred că nu ar trebui să mai existe vize, iar pentru acest lucru trebuie să continuăm dialogul deschis cu UE şi să ne îndreptăm atenţia către măsurile legislative pe care le putem lua în acest sens," a spus Medvedev.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite