Contractele lui Ronaldo şi Kaka, garanţie pentru un împrumut de la Banca Central Europeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contractul celui mai scump fotbalist din toate timpurile, Cristiano Ronaldo, ar putea ajunge garanţie bancară pentru un împrumut cerut  Băncii Central Europene (BCE) de către una spaniolă, scrie Süddeutsche Zeitung.

Contractul lui ar putea fi pus acum în serviciul solvabilităţii băncilor spaniole. Süddeutsche Zeitung explică faptul că grupul de economii Bankia, faţă de care Real Madrid s-a îndatorat pentru a plăti transferul jucătorului portughez, încearcă să împrumute bani de la Banca Centrală Europeană. Ca garanţie, banca spaniolă îl propune nici mai mult nici mai puţin decât pe Ronaldo şi pe brazilianul Kaka, ambii jucători ai clubului din Madrid.

În 2009, ca să-l cumpere pe Ronaldo şi pe Kaka, Real împrumutase 76.5 milioane de euro pentru a plăti 100 de milioane de euro celor de la Manchester United, respectiv 60 de milioane clubului AC Milan.

Presa sportivă a relatat în iulie 2009, că Real Madrid a obţinut un împrumut bancar de aproximativ 70 de milioane de euro, bani pe care presa spaniolă speculează ca intenţionează să-i folosească la vară pentru achiziţionarea lui Cristiano Ronaldo.

Gruparea spaniolă a obţinut suma maximă de bani, dar va trebui să mai adauge, deoarece preţul jucătorului este de peste 100 de milioane de euro.

Presa spaniola a scris la momentul respective că Ronaldo a semnat o înţelegere cu Ferguson managerul de la Machester, la Lisabona, în luna august 2008, în care se stipulează că jucătorul poate pleca în iunie 2009 în cazul în care apare o ofertă bună.

"Am putea ajunge oare ca BCE să pună sechestru pe vreunul din fotbalişti?", se întreabă cotidianul din München. „Bankia ar trebui mai întâi să devină insolvabilă şi ar trebui ulterior ca Real să nu-şi mai plătească împrumuturile, care sunt garantate prin veniturile care provin din publicitate şi din televiziune. Sigur, Real Madrid are o datorie de mai multe sute de milioane de euro. Însă Spania este deja de mult timp maestra salvării cluburilor de fotbal cu ajutorul banului public - ca şi cum ar fi bănci".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite