Orban: Lipsa unei decizii pe salvarea Greciei va afecta şi anul viitor economiile din regiune, inclusiv România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat, în această după amiază, la Bruxelles, că multe din condiţiile economice din regiune s-au complicat din cauza situaţiei Greciei, astfel că o decizie a liderilor UE pentru salvarea acestei ţări este extrem de importantă.

Leonard Orban va fi mâine alături de preşedintele României Traian Băsescu la Consiliul European care are loc mâine, la Bruxelles, şi la care sunt aşteptate decizii considerate cruciale pentru soarta Greciei şi pentru evitarea contagiunii în zona euro.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, astăzi, la plecarea spre Bruxelles, că România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro, referindu-se la situaţia Greciei. „Datorită situaţiei din Grecia toată regiunea este contaminată de neîncredere. Aici nu e doar responsabilitatea Greciei. Liderii din zona euro care întârzie la nesfârşit o decizie pentru Grecia fac foarte mult rău nu numai Greciei. Băncile greceşti au o expunere majoră pe piaţa românească şi sigur că şi CDS-ul României creşte ca urmare a indeciziilor, întârzierilor legate de Grecia. Poziţia noastră va fi foarte fermă - România nu poate plăti la nesfârşit indeciziile liderilor europeni din zona euro", a adăugat şeful statului.

"Preşedintele Traian Băsescu se referea în special la ce se întâmpla în regiunea noastră unde, din cauza faptului că încă nu s-a găsit o soluţie la situaţia din Grecia, condiţiile economice sunt din ce în ce mai complicate, e din ce în ce mai greu să te finanțezi de pe piată", a spus Orban care a recunoscut că, în prezent, finanţarea deficitelor este o problemă majoră.

Ministrul Afacerilor Europene a mai spus că dacă liderii UE nu vor lua deciziile necesare pentru salvarea Greciei acest lucru ne va afecta şi anul viitor

El a mai adăugat că decizia finală se va lua mâine când liderii statelor membre UE vor conveni şi asupra textului final al declaraţiilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite