Te muţi în altă ţară UE şi pierzi timp ca să-ţi înmatriculezi maşina? Fă reclamaţie la Comisia Europeană!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană a anunţat astăzi că vrea să simplifice procedurile de înmatriculare a autovehiculelor pentru cetăţenii din întreaga UE şi a lansat o consultare publică.

Aţi încercat vreodată să înregistraţi maşina într-un alt stat din UE? Aţi cumpărat o maşină din străinătate şi aţi încercat să o înregistraţi în ţara dumneavoastră? Ceea ce ar trebui să fie o procedură simplă, de multe ori se transformă într-un coşmar birocratic, cu formalităţile greoaie re-înregistrare şi hârtiile.

Statele membre impun în acest moment ca maşinile să fie înregistrate prin intermediul autorităţilor locale şi în conformitate cu normele naţionale aplicate într-o manieră lipsită de coordonare în întreaga UE.

Pentru a simplifica acest lucru, Comisia Europeană a lansat astăzi o consultare publică pentru a identifica principalele dificultăţi pe care cetăţenii UE şi companiile le au la înregistrarea maşinilor într-un stat membru decât cel în care maşina a fost cumpărată.

"Această consultare publică ne va oferi o mai bună înţelegere a problemelor întâmpinate de cetăţeni şi companii şi cu idei privind modul de îmbunătăţire a situaţiei", a declarat vicepreşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, comisarul pentru Industrie şi antreprenoriat.
Cetăţenii continuă să întâmpine probleme atunci când achiziţionează un automobil într-un stat membru şi îl transferîn altă ţară UE. Cei afectaţi de normele actuale sunt: cetăţenii care vor să se mute şi au maşina deja înmatriculată într-un stat membru, companiile care folosesc autovehicule înregistrate în alte state membre, firmele de vânzare second hand de autovehicule în alte state membre, cele de leasing şi autoînchiriere.

Simplificarea formalităţilor şi condiţiilor de înregistrare de autoturisme înregistrate anterior în alt stat membru are drept scop relansarea piaţei unice, element esenţial al strategiei Europa 2020.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite