Comisia Europeană: Am aflat despre acţiunea privind insolvenţa Hidroelectrica din presă. Investigăm în continuare contractele cu băieţii deştepţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile Comisiei Europene au aflat despre cererea de intrare în insolvenţă a Hidroelectrica din presa naţională din România însă, această procedură nu va afecta în niciun fel anchetele legate de contractele cu băieţii deştepţi din energie, au precizat, pentru Adevărul, reprezentanţi ai Executivului UE.

"Cele cinci investigaţii paralele ale Comisiei cu privire la contractele Hidroelectrica îşi vor continua cursul lor normal. Obiectul investigaţiilor este de a stabili dacă anumite contracte încheiate de Hidroelectrica în trecut reprezintă ajutor de stat oferit anumitor clienţi", precizeză sursa citată.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a introdus la sfârşitul o cerere de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti, iar instanţa a stabilit primul termen de judecată pentru astăzi, 20 iunie.

Şeful CA al companiei, Remus Vulpescu, justifică cererea de intrare în insolvenţă prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor.

Ministerul Economiei a precizat că hotărârea privind cererea de intrare în insolvenţă a fost luată de Consiliul de Administraţie al societăţii Hidroelectrica SA. "MECMA, în calitate de acţionar, nu interferează în niciun fel în procedurile judiciare în care sunt implicate societăţile comerciale cu capital de stat pentru a nu influenţa în niciun mod instantele de judecată.

Compania de stat acoperă anual aproximativ 30% din producţia internă de energie electrică. Anul acesta, pe fondul secetei din prima parte a anului, Hidroelectrica a anunţat instituirea clauzei de forţă majoră.

Hidroelectrica este una dintre cele mai profitabile companii de stat din Romania, fiind controlată de Ministerul Economiei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite