Comisarul UE pentru piaţa muncii, László Andor: Toate ţările europene ar trebui să mărească vârsta de pensionare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană recunoaşte că UE are probleme din cauza crizei economice şi a ratei mari a şomajul şi susţine creşterea vârstei de pensionare în toate statele membre.

Olli Rehn, comisarul pentru afaceri economice şi monetare, a stabilit astăzi, la Comisia Europeană, împreună cu preşedintele Comisiei, Jose Manuel Barosso şi László Andor, comisarul european pentru piaţa muncii paşii care trebuie urmaţi pentru ca fiecare stat membru să îşi consolideze economia şi să asigure creştere economică. Şeful Comisiei Europene şi cei doi comisari au anunţat astăzi, la Bruxelles, principalele ţinte economice pentru fiecare stat membru UE în cadrul Raportului anual pentru creştere economică.

Adevărul Europa: Comisia Europeană a anunţat că e nevoie de măsuri "dureroase, dar necesare", pe piaţa muncii

Fiecare ţară în parte ar trebui să crească vârsta de pensionare, chiar dacă situaţiile economice diferă de la un stat membru la celălalt. "Unele state să zicem că au speranţa de viaţă mare, însă pot avea şi şomajul mare, iar astfel se anulează reciproc," a explicat Andor.

"Este important să scoatem în evidenţă ceea ce am mai anunţat şi în 2010: criza economică şi schimbările demografice sunt probleme foarte mari şi noi trebuie să le acceptăm ca pe o realitate şi să luăm măsuri," a mai spus Andor.

Prospecte vagi pentru mai multe locuri de muncă

Rederesarea numărului locurilor de muncă va începe în momentul în care se începe consolidarea creşterii economice, însă comisarul Andor a avertizat statele membre să îşi pună "centurile de siguranţă", căci procesul de îmbunătăţire economică nu va fi lin.

"Accentuarea măsurilor de reformă nu sunt o sarcină uşoară. Trebuie luate măsuri dure în cadrul acestui proiect de consolidare," a spus Andor.

Adevărul Europa: Guvernele naţionale ar trebui să ţină cont de priorităţile europene anunţate de Comisia Europeană

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite