Codul Muncii, luat la bani mărunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul european pentru Piaţa muncii, afaceri sociale şi incluziune, László Andor, a început o analiză a noului Cod al Muncii din România.

Comisarul s-a înt\lnit marţi cu europarlamentarii social-democraţi români din Parlamentul European, care au reclamat mai multe prevederi din noul Cod. Purtătorul de cuvânt al comisarului Andor, Cristina Arigho, a spus că legea e doar în faza de "examinare şi observare" a Comisiei Europene. "Nu e vorba de o investigaţie, ci de o examinare a codului pentru a vedea dacă e concordant cu legislaţia europeană", a declarat Arigho.

Analiză de rutină

Posibilitatea unui infringement, aşa cum sugerau social-democraţii români, este însă departe. "E cale lungă de la o simplă examinare la declararea unui infringement. Aceasta ar fi o ultimă soluţie", a adăugat Arigho. Oficiali ai PE spun însă că social-democraţii aşteaptă "cu sufletul la gură" rezultatele investigaţiei şi reacţia comisarului Andor. "Se constată încălcări ale drepturilor angajaţilor şi nu se doreşte să se perpetueze astfel de legi, deci e un semnal de alarmă", spun aceştia. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite