Şeful Băncii Centrale Europene: Economia UE, în cea mai gravă criză de după al doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Băncii Centrale Europene, Jean Claude Trichet, a făcut apel la ţările din zona euro să aplice măsurile stabilite la summitul din 21 iulie de la Bruxelles, „cât mai repede posibil".

"Avem de a face, în acest moment, cu o neîncredere în economia internaţională", a mai spus Trichet care a adăugat că UE şi alte economii continuă să fie "în cea mai rea criză de după al Doilea Război Mondial"

Într-un interviu pentru radioul francez Europe, citat de European Voice, Trichet a spus că zona euro trebuie să se întoarcă rapid "la o situaţie bugetară normală" pentru a evita adâncirea crizei datoriilor. El a făcut apel la Spania şi Italia să-şi asume toată răspunderea şi să grăbească eforturile pentru a diminua problema deficitelor.

Trichet a recunoscut că situaţia bugetelor din aceste două ţări a fost una din cauzele recentelor turbulenţe din pieţele financiare.

Dealtfel, Banca Centrală Europeană a decis, în urma unei discuţii cu liderii din zona euro duminică noapte, să intervină pe piaţa obligaţiunilor din Spania şi Italia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite