Ce cadouri le dă Orban oficialilor europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuburi Rubik, CD-uri cu operele compozitorului Franz Liszt sau  pendriveuri ascunse într-o formă de ou pictat figurează pe lista cadourilor pe care Preşedinţia ungară a UE le va oferi oaspeţilor care vin la diferitele reuniuni europene. "Am dorit să scăpăm de sterotipurile din străinătate legate de ţara noastră şi să oferim o imagine a unei Ungarii tinere şi dinamice.

În acelaşi timp, vrem să ne axăm pe valorile noastre tradiţionale", a declarat Enikö Györi, secretar de stat la MAE ungar, la prezentarea obiectelor expuse în holul Ministerului de Externe. În consecinţă, printre acestea nu s-au aflat nici boiaua, nici vinul de Tokay sau parfumata palincă de caise.

Cadourile se împart în mai multe categorii, în funcţie de rangul oaspeţilor. Prima este cea a VIP-urilor - şefii de stat şi de guverne care vor primi, alături de o insignă, cutii cu ceşti de Herend, tradiţionala marcă de porţelan ungurească. Miniştrii vor primi o cutie „inovaţională" în care se găsesc invenţii ungureşti (de pildă, o lanternă specială cu dinam şi vitamina C), un CD cu operele lui Franz Liszt şi câte un desen executat de copii. Partenerii vor căpăta butoni de manşetă din porţelan de Zsolnay, de asemenea o marcă bine-cunoscută. O altă categorie de oaspeţi va primi cuburi Rubik şi pendriveuri. Participanţilor la conferinţe le sunt oferite carnete de note şi pixuri ecologice, toate puse în mape din material textil. De asemenea, printre cadouri figurează eşarfe şi cravate pentru "specialişti". Oricum, a declarat secretarul de stat, Preşedinţia ungară vrea să facă economii, în consecinţă, indiferent de câte ori vine în Ungaria sau participă la un eveniment la Bruxelles, oaspetele va primi o singură dată cadoul. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite