Bulgaria nu e pregătită tehnic pentru a intra în Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele două rapoarte de evaluare tehnică pentru Bulgaria nu au fost adoptate astăzi de experţii Grupului Schengen - cel pentru graniţele terestre şi cel pentru Sistemul de Informaţii Schengen. O decizie în privinţa lor s-ar putea lua la viitoarea reuniune programată în luna martie.

Raportul de punere în practică a sistemelor de informaţii SIS şi SIRENE al bulgarilor nu a fost adoptat deoarece, conform unor surse diplomatice, autorităţile bulgare nu au dat la timp răspunsurile suplimentare cerute de experţii din grupul de evaluare.

În ceea ce priveşte sistemul de protejare al graniţelor terestre, Bulgaria trebui încă să îşi securizeze punctul de trecere al frontierei Capitan Andreeva, conform concluziilor grupului de experţi Sch-Eval de acum două săptămâni. Bulgaria a anunţat  că va remedia deficienţele depistate până la jumătatea lunii martie. La reuniunea de astzăi, Bulgaria a anunţat însă că a început deja acest proiect şi paza la frontieră va fi la standarde Schengen până la sfârşitul lunii februarie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite