Băsescu ia apărarea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu este de acord „întru totul" cu aprecierile Comisiei Europene referitoare la Parlament, pus pe lista „instituţiilor neconvingătoare", alături de Înalta ­Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) şi CSM.

„Faptul că Parlamentul a reacţionat mai puţin pozitiv la ridicarea de imunităţi sau la permisiunea de extindere a unor anchete a generat această apreciere, pe care nu o susţin întru totul", a explicat şeful statului, un obişnuit critic al Legislativului. Preşedintele a mai spus că, potrivit acestui raport, aprecieri pozitive au primit Guvernul, DNA, Parchetul ÎCCJ şi ANI.

Mesaj adresat jurnaliştilor

Şeful statului a mai spus, că, în ceea ce priveşte judecarea dosarelor de corupţie la nivel înalt, instanţele, şi în special ÎCCJ, trebuie să înţeleagă că aceasta nu este o cerinţă a preşedintelui sau a Guvernului, ci este o condiţie obligatorie pentru evaluarea din 2012. Băsescu le-a adresat un mesaj şi jurnaliştilor, la care a făcut apel să prezinte corect raportul CE, susţinând că „parte din presă nu mai poate minţi la nesfârşit", iar încercările de a arăta că instituţiile funcţionează la comandă îi „penibilizează". Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) califică drept corect raportul CE privind progresele justiţiei române, precizând că referirile la lupta împotriva corupţiei „surprind realitatea din acest moment în mod obiectiv".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite