Merkel şi Sarkozy: Avem un plan. Totul clar, dar secret. Cei doi lideri au căzut de acord pe soluţiile pentru bănci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy,  întâlnire  de criză
Angela Merkel şi Nicolas Sarkozy, întâlnire de criză

Liderii Germaniei şi Franţei au promis duminică, după întâlnirea de la Berlin, un nou pachet pentru soluţionarea crizei din zona euro a datoriei, dar nu au oferit detalii de niciun fel legate de recapitalizarea băncilor.

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Nicolas Sarkozy au declarat după discuţiile purtate la Berlin că scopul lor a fost acela de a veni cu răspuns durabil pentru problemele Greciei, au căzut de acord asupra modului de recapitalizare a băncilor şi a unui plan de accelerare a coordonării politicilor economice în zona euro la summitul G20 de la Cannes care are loc pe 3-4 noiembrie, transmite Reuters.

"Suntem conştienţi de faptul că Franţa şi Germania au o responsabilitate specială pentru stabilitatea monedei unice", a spus Sarkozy la conferinţa de presă comună şi a adăugat că răspunsul celor două puteri ale Europei va fi "livrat" la sfârşitul acestei luni "pentru că Europa" trebuie să-şi rezolve problemele până la summitul G20 de la Cannes.

Presaţi de reporteri, cei doi lideri au refuzat, în mod repetat să discute detaliile planului lor. Sarkozy şi Merkel au mai spus că sunt "în total acord" pe tema recapitalizării băncilor europene, în ciuda poziţiilor mai multo oficiali din Paris şi Berlin care, în ultimele zile, au susţinut că cele două capital sunt pe poziţii divergente.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite