Anchetă a Parlamentului European privind acuzaţiile de corupţie aduse împotriva celor trei eurodeputaţi, printre care şi românul Adrian Severin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European (PE) a decis duminică deschiderea unei anchete în urma acuzaţiilor de corupţie aduse de cotidianul britanic The Sunday Times împotriva a trei eurodeputaţi, între care şi fostul ministru român de Externe, Adrian Severin (PSD).

Trei eurodeputaţi, austriacul Ernst Strasser, românul Adrain Severin şi croatul Zoran Thaler sunt acuzaţi de The Sunday Times că sunt dispuşi să influenţeze deciziile PE în favoarea unor firme pentru anumite sume de bani.

Reporteri ai cotidianului britanic, care au pretins că sunt lobby-işti, le-au propus mai multor deputaţi europeni suma de 100.000 de euro pe an în schimbul unor amendamente care să fie adoptate. Cei trei au acceptat.

Singurul care a demisionat în urma scandalului declanşat este austriacul Ernst Strasser. Deocamdata preşedintele PSD, Victor Ponta, nu a avut nicio reacţie.

"Acuzaţiile aduse de Sunday Times sunt grave, iar Parlamentul European le tratează cu seriozitate. (...) Aşa cum a anticipat vicepreşedintele Parlamentului Diana Wallis în articol, Parlamentul tocmai a deschis o anchetă în privinţa acestor acuzaţii pentru ca faptele să fie stabilite clar", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Contactată de The Sunday Times, Wallis a promis o anchetă "în profunzime".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite