PE: Am sigilat birourile deputaţilor din scandalul „bani pentru influenţă” şi aşteptăm justiţia din ţările lor să facă investigaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul European a ajuns la concluzia că nu OLAF ci autorităţile naţionale judiciare pot face ancheta în scandalul „bani pentru influenţă" sau „euroşpaga" în care patru eurodeputaţi sunt acuzaţi că au acceptat bani ca să schimbe legi europene.

Oficiul European de Luptă Antifraudă a solicitat să înceapă ancheta, a avut o corespondenţă intensă săptămâna trecută cu Parlamentul European, susţine că are competenţă în caz, dar Parlamentul nu i-a permis accesul în birourile deputaţilor acuzaţi.

OLAF poate efectua anchete doar în cazuri care afectează interesele financiare ale Uniunii. Cazurile prezentate de Sunday Times în mod clar nu afectează interesele financiare ale UE", a adăugat acelaşi oficial al PE.

VEZI ce au cerut anchetatorii Oficiului European de Luptă Antifraudă şi când au vrut să înceapă investigaţia

Din acest motiv, Parlamentul a înaintat cazurile autorităţilor judiciare din ţările din care eurodeputaţii acuzaţi provin. Chiar dacă OLAF ar fi avut competenţă în anchetarea acestui caz, susţine sursa citată, ar fi trebuit să trimită cauza tot la autorităţile naţionale.
Chiar şi aşa procedura în acest caz este accelerată, a mai spus oficialul PE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite