În zone publice, purtaţi câinele în lesă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A venit toamna şi este anotimpul ideal pentru plimbările în parc alături de câinele vostru. Parcurile reprezintă spaţii publice, aşa că trebuie să aveţi grijă cum se comportă câinele

A venit toamna şi este anotimpul ideal pentru plimbările în parc alături de câinele vostru. Parcurile reprezintă spaţii publice, aşa că trebuie să aveţi grijă cum se comportă câinele vostru pe aleile şi în spaţiile special amenajate.

Până în momentul în care ajungeţi cu câinele în zonele de joacă amenajate pentru ei, ar fi bine să-l ţineţi în lesă prin parc, mai ales dacă nu este bine socializat în contact cu alţi câini sau chiar cu oamenii! Este de preferat să nu creaţi dispute cu alţi câini, poate mai agresivi decât al vostru, sau, în cazul în care căţelul vostru este cel agresat, să puteţi interveni, în sensul de a-l feri de atacul unor câini puşi pe fapte "vitejeşti".

De asemenea, lesa vă poate salva de situaţiile neplăcute în care căţelul vostru ar fi tentat să alerge după copii, biciclişti sau alte persoane care ar putea înţelege greşit entuziasmul lui! Dacă aveţi un câine foarte ascultător, care vă urmează la picior, atunci sunt permise plimbările fără lesă.

În orice caz, fără excepţie, indiferent că vă aflaţi pe aleile parcului, pe stradă sau în spaţiile special amenajate pentru câini, nu trebuie să uitaţi să adunaţi după câinele vostru de fiecare dată când îşi face nevoile! Există numeroase accesorii speciale destinate acestui scop în mai toate pet-shopurile, dar chiar şi un şerveţel sau o pungă pe care le luaţi de acasă va pot salva de situaţii neplăcute.

În spaţiile de joacă special amenajate pentru câini există, de asemenea, anumite reguli de comportament ce trebuie respectate. Dacă aveţi un câine agresiv, căruia îi place să alerge după alţi câini, chiar dacă nu îi muşcă, este bine să evitaţi să frecventaţi aceste locuri. Există situaţii în care cel agresat poate să muşte pentru a se apăra şi vă poate răni câinele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite