O ziarista din Odorheiu Secuiesc, ucisa de un brad cazut peste ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stihia a provocat pagube de peste 1,5 miliarde lei

Ferenczi Eva, o ziarista in varsta de 46 de ani de la Radio Prima din Odorheiu Secuiesc, a fost ucisa, sambata dupa-amiaza, chiar in curtea casei sale, in timpul unei furtuni iscate din senin. Ziarista abia ajunsese acasa, dupa ce isi terminase programul de lucru, cand, in jurul orei 15,30, stihia s-a dezlantuit fara veste, doborand copaci si smulgand tiglele de pe acoperisuri. Rupt de vantul care sufla cu peste 100 de kilometri la ora, un brad din curtea casei a cazut chiar peste ea, inainte ca femeia sa mai apuce sa se fereasca. Strivita de copac, ziarista a decedat in ambulanta care o transporta la spital. La capatul celor aproximativ 20 de minute cat a durat furtuna, peste 30 de imobile din Odorheiu Secuiesc ramasesera fara acoperisuri, iar mai multe autoturisme fusesera distruse de copaci cazuti peste ele, rupti sau smulsi din radacini, care au blocat si circulatia pe majoritatea strazilor orasului. Acelasi lucru s-a intamplat si in localitatea Lupeni, unde furtuna a smuls acoperisurile mai multor cladiri - intre care si sediul politiei - si au doborat zeci de arbori, care au strivit autoturismele parcate in apropierea lor. Au fost afectate de asemenea DN 13 A si DN 11 B, pe care copacii doborati de furtuna au paralizat traficul rutier timp de aproape o ora, in zona localitatilor Satu Mare si Cosmeni. Potrivit primelor evaluari ale autoritatilor locale, pagubele provocate de furtuna abatuta sambata dupa-amiaza asupra mai multor localitati din judetul Harghita se ridica la peste 1,5 miliarde lei.
Mai multe localitati bistritene au ramas fara curent electric
Mai multe localitati bistritene de pe Valea Bargaului au ramas, duminica, fara curent electric, in urma unei furtuni puternice care a durat mai bine de doua ore, transmite corespondentul Mediafax. Vantul puternic si ploaia au rupt linii de medie si joasa tensiune pe toata Valea Bargaului, potrivit dispecerului de serviciu la Sucursala Bistrita-Nasaud a Electrica, Ioan Marton. La doua ore de la semnalarea penei de curent, echipele de interventie ale Electrica nu reusisera sa remedieze defectiunile din satele Cusma si Dorolea. Intr-o alta localitate din judet, la Budus, a cazut grindina timp de cateva minute, pagubele nefiind inca evaluate. Primariile au fost avertizate, in jurul pranzului, ca in unele localitati vor cadea ploi in averse insotite de descarcari electrice. Potrivit reprezentantilor Sistemului de Gospodarire a Apelor Bistrita-Nasaud, nu exista semnale sa fi crescut debitele raurilor mari.
Strazi inundate in municipiul Bacau
Mai multe strazi din zona de nord a municipiului Bacau au fost inundate, duminica dupa-amiaza, in urma unei ploi torentiale insotite de grindina, transmite corespondentul Mediafax. In municipiul Bacau si in localitatile invecinate a inceput sa ploua in jurul orei 16, bucatile de gheata atingand marimea unei nuci. Ploaia a dus la infundarea canalizarilor, astfel ca apa atingea 20 de centimetri pe unele strazi din nordul orasului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite