Să nu zgâriaţi cu unghiuţele la poartă când se vor face guverne"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit ieri de absenţa PSD, PNL, PC şi PRM de la consultările de la Cotroceni, declarând că, atunci când se vor face guverne şi se vor stabili

Preşedintele Traian Băsescu s-a arătat dezamăgit ieri de absenţa PSD, PNL, PC şi PRM de la consultările de la Cotroceni, declarând că, atunci când se vor face guverne şi se vor stabili prim-miniştri, ar fi mai bine ca partidele absente ieri să rămână dincolo de poarta Cotroceniului: "Eu voi avea în vedere, în momentul în care voi desemna următorul prim-ministru, să am de-a face cu partide care sunt angajate în pactul pentru educaţie.

N-aş vrea să-i văd pe cei care astăzi au considerat că nu trebuie să vină la o discuţie (...) cu unghiuţele zgâriind în poarta Cotroceniului când se vor face guverne", a declarat şeful statului. Băsescu consideră posibilă formarea unei majorităţi PD, PLD, PSD pentru susţinerea votului uninominal, după cum a declarat la încheierea consultărilor cu PD, PLD, UDMR şi grupul minorităţilor.

Şeful statului mizează pe PSD, partid al cărui lider, Mircea Geoană, şi-a anunţat preferinţa pentru uninominalul majoritar. UDMR şi minorităţile au respins, ieri, în continuare uninominalul în două tururi de scrutin, doar PD şi PLD declarându-şi sprijinul. Şeful statului a declarat că nu pot fi minimalizate voturile celor patru milioane de cetăţeni şi a criticat introducerea unui prag pentru validarea referendumului din 25 noiembrie. Theodor Stolojan, a anunţat ieri că va introduce în parlament o iniţiativă legislativă pentru modificarea Legii referendumului. (Oana Iuraşcu)

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite