WikiLeaks România: Popularitatea lui Băsescu a crescut după eliberarea jurnaliştilor răpiţi în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O nouă telegramă WikiLeaks care face referire la România a fost făcută publică, de această dată vorbindu-se despre meritul pe care ţara noastră l-a avut pentru eliberarea jurnaliştilor răpiţi în Irak.

Conform documentelor publicate de Revista Kamikaze, diplomaţii americani au avut o surpriză atunci când au aflat că jurnaliştii vor fi eliberaţi, deoarece nu primiseră niciun semn de la Guvernul României care să facă referire la această eliberare. „Pe 23 mai 2005, ziua în care cei trei jurnaliști români răpiți în Irak se întorceau în România, o telegramă a Ambasadei SUA de la București nota că eliberarea jurnaliștilor a fost o surpriză și pentru diplomații americani. Diplomații americani au mai notat că au aflat despre eliberare de la președintele Băsescu, cu doar puțin timp înainte ca acesta să declare public eliberarea, într-o conferință de presă", se arată în documentul WikiLeaks.

Mai mult, americanii notează că Traian Băsescu devine tot mai popular după ce a reuşit să-i elibere pe cei trei jurnalişti răpiţi în Irak. „Deşi acţiunile româneşti care au dus la eliberare rămân neclare, Băsescu creşte din punct de vedere politic, iar majoritatea comentatorilor politici îi laudă eforturile făcute în timpul crizei", se mai arată în telegramă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite