Protestatarul intelectual: “Piaţa Universităţii este aici ca să rămână, ca spirit”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De cinci zile, Claudiu Crăciun este de nelipsit din Piaţa Universităţii. Dar el nu face parte din rândul protestatarilor tineri care cer legalizarea marijuanei, al vârstinicilor care scandează pentru pensii sau al indignaţilor care vor să-l înlăture pe Traian Băsescu de la putere. Claudiu Crăciun, lector universitar, militează pentru un "protest normal, paşnic, împotriva sistemului corupt".

Claudiu, în vârstă de 32 de ani, este tipul protestatarului intelectual care, atunci când nu se află în Piaţa Universităţii, este intelectualul care "protestează" în sălile de curs ale Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti.

El povesteşte că sâmbătă a venit prima oară la proteste. De atunci, în fiecare seară îşi ia portavocea şi dă tonul scandărilor împotriva guvernanţilor, în centrul Capitalei.


Claudiu Crăciun, cu portavocea în Piaţa Universităţii

image

În discuţia purtată cu reporterul "Adevărul" aflat la "kilometrul zero" al protestelor, Claudiu Crăciun a vorbit despre ce reprezintă Piaţa Universităţii.

"Piaţa nu este a partidelor, nu e a ONG-urilor şi nici a sindicatelor. Este a cetăţenilor. Nu avem nevoie de o listă de revendicări. Piaţa Universităţii este aici ca să rămână, ca spirit. Vrem doar să recuperăm o stare de spirit", a spus Claudiu Crăciun.

Ulterior, el s-a declarat împotriva actelor de violenţă, făcând referire la incidentele care au avut loc zilele trecute în centrul Capitalei, şi a făcut apel la normalitate.

"Vrem un protest normal, paşnic, împotriva sistemului corupt. Avem o problem mare cu guvernul actual. El trebuie dat jos pentru că a mers prea departe", a continuat tânărul în vârstă de 32 de ani.

"Sper ca oamenii din piaţă să se întoarcă aici şi peste un an, şi peste doi, şi peste trei ani, dacă este nevoie"
Claudiu Crăciun, lector universitar
Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) din Bucureşti

image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite