Cazul bancherului Pascariu, un accident care seamănă izbitor cu cel provocat de Șerban Huidu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bancherul Dan Pascariu și vedeta tv Șerban Huidu, autorii unor accidente în care mai multe persoane au murit
Bancherul Dan Pascariu și vedeta tv Șerban Huidu, autorii unor accidente în care mai multe persoane au murit

Tot în județul Brașov, a avut loc un accident aproape la fel de grav ca cel provocat de Șerban Huidu. Este vorba tot de un nume răsunător la acea vreme: bancherul Dan Corneliu Pascariu, pe atunci președinte la HVB Țiriac. După un proces interminabil, bancherul a scăpat basma curată. Ce se va întâmpla cu Șerban Huidu?

Ambele accidente au avut loc în județul Brașov. "Ei" conduceau jeep-uri de lux, victimele într-un Tico și o Dacie

Dan Corneliu Pascariu a fost cercetat penal sub acuzatiile de ucidere si vatamare grava din culpa, in urma unui accident rutier grav provocat în 2001, pe 30 decembrie, pe DN 73 A, între Predeal și Pârâul Rece. Aflat la volanul unui jeep BMW (B-3405/04/12), Bancherul nu a adaptat viteza la condițiile grele de drum - carosabil acoperit cu zăpadă și gheață -, a pierdut controlul direcției și a intrat pe contrasens, urcându-se, literalmente, pe un Tico (B-27-LXF) care circula regulamentar din sens opus.

EDITORIAL: Viaţa e un mare cârcotaş, de Grigore Cartianu

Şerban Huidu a produs ieri un accident, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus. Vedeta de televiziune se afla la volanul unui SUV marca Mercedes şi nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Vedeta venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Braşov. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un autoturism Dacia Logan, care mergea spre Bucureşti. În Logan se aflau trei braşoveni.

Potrivit surselor din spital, Şerban Huidu se apară și spune că n-ar fi vorba despre vreo depăşire în curbă ci, că adevărata cauză a accidentului ar fi un derapaj al maşinii sale din cauza carosabilului udat de lapoviţă. Vedeta TV susţine că nu şi-a mai putut controla Mercedesul şi aşa a ajuns pe contrasens izbind frontal Loganul, care circula regulamentar.

"Ei" au scăpat teferi și nevătămăți, ceilalți și-au pierdut viața sau au ajuns în stare gravă la spital

În accidentul provocat de bancherul Dan Corneliu Pascariu, soferita Tico-ului, Georgescu Maria, 31 de ani, din Ploiesti, a decedat pe loc, soarta pe care a avut-o, cateva ore mai tarziu, la spital, si Ianculescu Pompiliu, de 26 de ani, tot din Ploiesti. Alte trei persoane aflate in Tico - Cristina Preda, de 31 de ani, din Ploiesti, Mihai Bonciu, de 26 de ani, si Cristina Niculescu, de 29 de ani, ambii din Bucuresti - au fost grav raniti, avand nevoie de mai multe saptamani de spitalizare.

În accidentul provocat de Șerban Huidu, doi dintre cei aflați în Logan, şoferul Lungu Ştefan Balogh şi Magda Drăghici, ocupanta locului din dreapta au murit pe loc, iar cel de-al treilea pasager, Ion Garbiş de 54 de ani, care se afla pe bancheta din spate, a murit ulterior la spital.

Autoritățile nu au dat toate informațiile presei

Politiștii brașoveni au încercat să-l ferească pe bancher de curiozitatea presei, ocultând atât ocupația acestuia, cât și datele sale complete de identitate. Aceștia au anunțat imediat după accident că autorul este "un oarecare Corneliu Pascariu". O altă "ciudățenie" a fost atunci când i s-a stabilit alcoolemia, ieșită "zero" în urma expertizei, la două săptămâni de la producerea accidentului. Apoi, dosarul penal întocmit de IPJ Brașov a intrat în blocaj, pe motiv că se așteaptă expertiza tehnica. Potrivit constatărilor de la fața locului, făcute de politiști imediat după accident, culpa bancherului în uciderea a doi oameni și rănirea gravă a altor trei este indiscutabilă. Însă, în 2005, judecatorii brasoveni l-au "pedepsit" pe Pascariu cu un an cu suspendare pentru uciderea celor doi oameni și cu o lună, tot cu suspendare, pentru rănirea gravă a altor trei. "Pedepsele" amintite au fost grațiate prin Legea 543/2002, modificată prin OG 18/2003.

În cazul lui Șerban Huidu, rămâne de văzut în ce măsură vedeta TV va răspunde în fața legii pentru că a omorât trei oameni. Autoritățile nu au dat publicității viteza cu care circula Huidu, deși această informație se poate afla imediat de la producerea accdentului.

VIDEO/FOTOGALERIE Accident tragic provocat de „cârcotaşul“ Şerban Huidu. A înviat din morţi şi a ucis trei oameni

Şerban Huidu (35 de ani) a produs duminică un accident, la ieşirea din localitatea braşoveană Timişul de Sus din cauză că nu a adaptat viteza la condiţiile de drum. Vedeta de televiziune se afla la volanul unui SUV marca Mercedes împreună cu soţia Cristina, cei doi copii minori şi bona lor. El venea de la Bucureşti şi se îndrepta spre Braşov. Într-o curbă la dreapta a pierdut controlul volanului, a intrat pe contrasens, unde a izbit în plin un autoturism Dacia Logan, care mergea spre Bucureşti. În urma accidentului trei oameni, toţi pasageri ai Daciei Logan, au murit. Vezi aici detalii!

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite