Traian Băsescu, în presa străină: Alianţa militară cu SUA a contribuit la cea mai sigură perioadă din istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Barack Obama

Preşedintele Traian Băsescu a declarat marţi că, în ciuda turbulenţelor economice din Europa, nu are îndoieli că România trebuie să continue pe calea aderării la zona euro. El a afirmat că România şi-a stabilit un obiectiv în îndelinirea criteriilor impuse şi că nu va renunţa la acesta, indiferent de condiţiile economice dure.

În cadrul unui interviu acordat agenţiei Associated Press, după o întâlnire cu preşedintele american Barack Obama, Traian Băsescu a vorbit şi despre importanţa pe care o au relaţiile apropiate dintre România şi Washington, pentru securitatea românească.

Şeful statului a mai declarat că alianţa militară cu Statele Unite, inclusiv acordul privind sistemul american antirachetă şi staţionarea trupelor americane pe teritoriu românesc, a contribuit la instalarea celei mai sigure perioade din istoria românească.

"Istoria ne-a învăţat că cel mai preţios lucru este securitatea", a declarat Traian Băsescu, pentru AP.

Preşedintele României a negat că această cooperare strânsă cu Statele Unite ar fi provocat tensiuni în Europa. Întrebat despre acuzaţiile din partea Consiliului Europei, conform cărora România a permis CIA să înfiinţeze o închisoare secretă în care persoanele suspectate de terorism ar fi fost interogate şi chiar torturate, Traian Băsescu a declarat: "Am aflat despre aceste critici, dar nu avem informaţii despre acest subiect".

Cu privire la aspectele economice, Băsescu a declarat că România rămâne fragilă, dar că se află pe un drum al recuperării, ca urmare a măsurilor de austeritate luate în ultimii ani, principala bază fiind exporturile.

De asemenea, şeful statului a susţinut controversatul proiect de la Roşia Montană, afirmând că va crea locuri de muncă şi că va susţine economia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite