Morar: Contestarea interceptărilor, un nouă modă de a amâna dosarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Morar, procurorul-şef al DNA, a declarat la TVR că dosarele DNA sunt trimise la expertiză pentru că inculpaţii nu îşi recunosc vocea, astfel, din cauza contestării interceptărilor din punct de vedere tehnic, dosarele sunt amânate la nesfârşit.

"Mai nou, inculpaţii, DNA, apar în aceste dosare în faţa judecătorilor, spun că nu îşi recunosc vocea şi cer expertizarea înregistrărilor. S-a creat o adevărată modă şi, din păcate din punctul meu de vedere, judecătorii cam trimit toate aceste dosare la expertiză", a explicat Daniel Morar la TVR.

Potrivit şefului DNA, contestarea interceptărilor este o procedură prevăzută de lege. "Problema este, din punctul de vedere al procurorilor, că unele dosare se duc la expertiză fără niciun fel de discernământ. Pentru că toate se duc acolo, iar judecătorul în puţine cazuri îl întreabă pe inculpat ce anume contestă", a adăugat Morar.

Acesta a susţinut că sunt dosare în care sunt mii de interceptări, iar inculpaţii vor ca toate să fie expertizate.

"Am ajuns în situaţia în care sunt trimise la expertiză 8000 de interceptări. Cum să expertizezi 8000 de interceptări? Îţi blochează toată activitatea unui institut de expertiză poate pe un an de zile", a încheiat procurorul-şef.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite