LIVE TEXT Omagiu pentru Steve Jobs. O lume întreagă plânge dispariţia geniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Omagiu Steve Jobs
Omagiu Steve Jobs

Steve Jobs a murit chiar la o zi după lansarea modelului iPhone 4S de către Apple. Numele său este legat de progresul tehnologiei, de mai multe produse precum calculatorul iMac, tableta iPad sau telefonul multifuncţional iPhone. Lumea întreagă îl plânge pe cel care a fost vizionarul Steve Jobs.

UPDATE 5:15 Organizaţia Naţiunilor Unite a lansat o declaraţie, numindu-l pe Steve Jobs "o forţă globală" pentru omenire.

"Steve Jobs a fost ca nimeni altul. El a văzut ceea ce alţii nu au reuşit. A crezut mai presus de toate în puterea ingeniozităţii umane - pentru a crea instrumente pe care oamenii să le poată folosi, care nu numai că ar îmbunătăţi vieţile noastre, dar, literalmente, ar schimba lumea. El a fost o adevărată forţă globală", a spus un purtător de cuvânt al ONU.

UPDATE 4:30 Aproximativ 100 de persoane au participat la priveghiul din Parcul Dolores din San Francisco, unde lumânările de pe iPhone-uri au stat aprinse pentru tatăl Apple.



image
image

UPDATE 4:00 Află ce reprezintă mărul muşcat, simbolul Apple

UPDATE 3:00 Onigun Studio îi aduce un omagiu lui Jobs lansând Project 365, un proiect în cadrul căruia va fi postată câte o fotografie în fiecare zi a anului.

image

UPDATE 2:25 Robert A. Iger, preşedinte şi CEO al companiei Walt Disney, l-a numit pe Steve Jobs "un prieten minunat, dar şi un îndrumător de încredere".

"Disney a pierdut un membru al familiei, iar eu am pierdut un prieten minunat. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă către soţia sa, Laurene, şi către copiii săi în aceste clipe foarte grele", a mai declarat Iger.

Jumătate din personalul de la Disney World şi Disney Land a fluturat joi steaguri în amintirea lui Jobs.

UPDATE 2:00 "Ceea ce îl făcea minunat pe Steve Jobs este că el era interesat să facă numai lucruri minunate", a declarat solistul trupei U2, Bono.

UPDATE 1:45 Admiratorii lui Jobs şi-au lăsat creativitatea să exprime stima faţa de geniul Apple. Artistul şi designerul Allan Rosenow a realizat această fotografie, surprinzând ţinuta vestimentară obişnuită a vizionarului.

Vestimentaţia lui Steve Jobs

În ultimii zece ani, el a avut aproximativ aceeaşi ţinută vestimentară distinctivă, care îi reflecta totodată gusturile minimaliste, dar şi flerul său pentru brandingul corporativ: jeanşi Levi, adidaşi şi pulover pe gât.

UPDATE 1:00 Un jurnalist din New York a declarat pentru CNN că tehnologia inventată de Jobs l-a ajutat foarte mult pe BJ, fiul său autist, în terapie. Micuţul foloseşte iPad-ul "să pronunţe cuvinte, să scrie, să numere, să îşi exprime sentimentele şi pentru dexteritatea mâinilor. Îl ajută pe BJ să se joace şi să gândească în acelaşi timp", a spus jurnalistul.

Acum copilul poate să pronunţe în jur de 100 de cuvinte iar propoziţia pe care o spune perfect este "Mama, dă-mi te rog iPad-ul".

UPDATE 23:30 Aşa arată vitrina unui magazin Apple din San Francisco după moartea lui Steve Jobs:

Magazin Apple

UPDATE 23:00 Panic, o campanie care produce softwareMacIntosh, a postat pe prima pagina a site-ului o fotografie cu Steve Jobs în tinereţe.

"Am pornit Panic u două lucruri: 500 de dolari şi dragostea pentru Mac. Habar nu aveam ce facem. Din fericire, cineva a ştiut", au scris aceştia pe site-ul lor.

UPDATE 22:00 Unul dintre cele mai emoţionante omagii aduse lui Steve Jobs a fost închinat geniului de către un student de la Universitatea Politehnica de Design din Hong Kong, Jonathan Mak.

Omagiul adus de Jonathan Mak lui Steve Jobs

In logo-ul Apple se vede umbra feţei lui Steve Jobs.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite