Ciutacu: "Badea îl plătește extrem de generos pe Voiculescu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Badea (Captură foto: Antena 3)
Mircea Badea (Captură foto: Antena 3)

Mircea Badea a explicat pe blogul personal de ce emisiunea sa este cea mai profitabilă și trage câteva concluzii, după ce ani întregi a lucrat pentru compania lui Dan Voiculescu. Victor Ciutacu susține punctul de vedere al lui Badea, tot pe blogul personal.

După ce a văzut studiul-calcul realizat de Adevărul, Badea a ajuns la o concluzie care l-a cam enervat şi nu s-a sfiit deloc să îşi exprime părerea în scris.

"Nu pentru mine, pentru companie. Asta rezultă dintr-un studiu-calcul al ziarului Adevarul care ia în considerare monitorizarea calupurilor publicitare din interval, costul GRP-ului pe fiecare secvență și alte asemenea zarzavaturi. S-au cuprins în estimare anii integrali de emisiune, doar șase din șapte așadar, cele câteva luni din 2004 și cele 9 din 2011 fiind lăsate în afara estimării.

Tot în articol se face o comparație cu veniturile rezultate din drepturile TV pentru meciurile de fotbal din Liga I. Sigur că am ieșit mai bine. Cât despre costuri, investiții, comparația este doar un elogiu pentru matematica-specatol.

Ba chiar spun, și asta e doar estimarea mea personală, clar, răspicat și articulat, că emisiunea de la măsuță este cea mai profitabilă emisiune de televiziune din România din toate timpurile.

Bun, asta e despre cifre și atât. Știți la ce mă gândesc acum? Nu, nu la faptul că sunt foarte eficient în a produce și execrabil în a încasa. Sigur că toate autoreproșurile sunt perfect legitime și fundamentate. Dar nu. Nu la asta mă gândesc. Ci la vite. La vitele care haleau iarba pusă de mine, boul suprem.

La vitele pe care le-am hrănit, le-am adăpat, le-am dat confort (sigur, indirect), în foarte multe dintre cazuri muuuuult peste al meu. Vite care n-au produs altceva în viața lor decât minusuri, în timp ce numărau bani și suspinau a suficiență, vedetism, importanță personală și profesională.

Consider că am foarte puțini colegi dintr-un motiv foarte concret: eu fac emisiune zilnică din 1994. Zilnică. Asta înseamnă că am meciuri în picioare mai multe decât orice cohortă de "colegi", în orice configurație a cohortei. Meciuri adevărate, în priză directă, parte în parte, nu trucate și cosmetizate de cei ce se aliniau în spate. Or asta mai înseamnă mai ales că știu ce înseamnă bătaia și gustul de țărână între măsele. N-am avut niciodată luxul unui format săptămânal, achiziționat pe căruțe de bani și nici deservirea unei echipe de sclavi gata să tropăie când "vedeta" ridică sprânceana. Nici parte de pr-iști fremătători cu un singur scop în viață. Mereu am fost minimalist la input și supus exigențelor la output. Măsurat, examinat, solicitat. Zilnic.

Ei bine da, am ajuns la o vârstă care-mi dă nu numai dreptul, ci și obligația să fiu foarte, foarte nervos pentru asta. Sigur că nu ma aștept la respect, asta ar însemna ca a trecut timpul degeaba peste mine, dar îmi propun să fiu nu agresiv, nu isteric, nu nedrept, ci exigent cu ceilalți măcar în aceeași măsură în care sunt cu mine însumi", scrie Badea pe blogul său.

"Badea îl plăteşte, chiar extrem de generos, pe Voiculescu"

Victor Ciutacu îl susține pe Mircea Badea, prietenul său tot pe blogul personal. Ciutacu se întreabă dacă nu cumva profitul adus de Mircea Badea pentru Voiculescu este doar un mijloc pentru ca moderatorul emisiunii "În Gura Presei" să îl poată înjura pe Traian Băsescu.

"Adevărul, ziar care cu greu poate fi suspectat că ar musti de simpatie la adresa angajaţilor familiei Voiculescu, face o socoteală aritmetică simplă din care reiese că Badea aduce trustului, în medie, un milion de euro pe an. De cheltuit, vă asigur eu şi poate confirma Blejnar, cheltuie infinit mai puţin. Adică, în limbaj extrem de simplist, cel al electorului mediu, Badea îl plăteşte, chiar extrem de generos, pe Voiculescu pentru a fi lăsat să-l înjure pe post pe Băsescu. Un pic mai sofisticat vorbind, de la măsuţa lui, Badea plăteşte extrem de multe salarii din Antene", scrie Victor Ciutacu pe blog.

Citește și: Câte parale face show-ul lui Mircea Badea

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite