Arafat compromite sau promite?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nu linge acolo unde ai scuipat“, spune o vorbă românească mai puţin elegantă. Decizia de astăzi a lui Raed Arafat de a accepta propunerea premierului de a se întoarce la Ministerul Sănătăţii în funcţia de subsecretar de stat a stârnit atât opinii pro, cât și contra în rândul analiştilor.

Radu Tudor este de părere că, dacă Arafat se întoarce, satisface nevoia oamenilor de a coordona sistemul de urgență din România.

„Nu cred că va pierde vreo secundă Raed Arafat, iar lumea va înțelege în subconștient (repunerea în funcția de subsecretar de stat) ca pe o greșeală a actualei puteri care și-a recunoscut înfrângerea și îl cheamă înapoi pe omul căruia i-a făcut o nedreptate. Nu poate fi vorba de un compromis pentru el, ci pentru actuala putere și asupra imaginii sale. E practic prima dată când în mandatul actualului președinte ar putea fi posibilă o încălcare a angajamentelor președintelui chiar de către el. Asta e o chestiune fără precedent", este de părere Radu Tudor.

Analistul politic Cristian Pârvulescu are o opinie diferită. Acesta consideră că Raed Arafat s-a compromis în momentul în care a acceptat să preia din nou funcția pe care deținut-o până în momentul demisiei sale.

„Nu poate influența legea sănătății. El a fost demis la cererea lui Traian Băsescu. Prietenia lui Băsescu nu o va mai avea niciodată. Ca urmare, orice numire va fi pe termen limitat, până când situația se va îmbunătăți și va putea să fie din nou înlăturat. Legea Sănătății nu o va putea influența. Din contră, va fi supus acelorași presiuni. O carieră politică pentru Arafat în momentul de față este destul de riscantă pentru că nu e politician, iar problema este una politică", a declarat Cristian Pârvulescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite