O vulpe a băgat în carantină patru judeţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe localităţi din patru judeţe ale Moldovei se află în carantină de două zile după ce autorităţile sanitar-veterinare din Suceava au descoperit un focar de rabie într-un sat din

Mai multe localităţi din patru judeţe ale Moldovei se află în carantină de două zile după ce autorităţile sanitar-veterinare din Suceava au descoperit un focar de rabie într-un sat din acest judeţ. Rabia a fost depistată la un animal din localitatea Preuteşti, care a fost muşcat de o vulpe turbată. Pentru că boala se poate transmite şi la celelalte animale şi poate pune în pericol sănătatea oamenilor, autorităţile sucevene au decis să instituie carantina pe o rază de 30 de kilometri, care include şi localităţi din judeţele Iaşi, Neamţ şi Botoşani.

Directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, Petru Dulgheru, ne-a declarat că acest focar de rabie nu este o noutate pentru acest judeţ, ultimul caz înregistrându-se la începutul lunii august. "Suceava este un judeţ cu o suprafaţă împădurită foarte mare, iar potenţialul de apariţie a rabiei este foarte ridicat. Principala cauză a fenomenului sunt vulpile, iar pentru a reduce numărul acestora trebuie stabilit un plan serios, altfel ne vom confrunta cu astfel de situaţii din ce în ce mai des", a avertizat Petru Dulgheru. Localnicii din Preuteşti se tem acum nu doar pentru animalele lor, ci pentru propria sănătate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite