Cine a votat pentru Năstase?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

maghiară, s-au alăturat poziţiei puterii, astfel încât singurii membri ai Coaliţiei de guvernământ care ar fi putut "trăda" cauza ar fi fost cei ai Partidului Conservator. Traian Dobre a

maghiară, s-au alăturat poziţiei puterii, astfel încât singurii membri ai Coaliţiei de guvernământ care ar fi putut "trăda" cauza ar fi fost cei ai Partidului Conservator. Traian Dobre a declarat, ieri, că nu-şi poate face publică opţiunea, dar că un indiciu clar cu privire la comportamentul membrilor PNL a fost declaraţia de încredere, de miercuri, a premierului Călin Popescu Tăriceanu.
şi Traian Ungureanu a arătat că garantează pentru votul PNL şi al PD, dar că nu poate aprecia modul în care s-au comportat ceilalţi membri ai Coaliţiei. În plus, Ungureanu a spus că buletinul de vot anulat nu a fost o întâmplare, ci a fost "un semn făcut pentru cineva anume".
Dragoş Ujeniuc a declarat că rezultatul votului din Comisia juridică nu este o tragedie, marea problemă fiind, în schimb, "lupta pe care PSD şi PRM o duc împotriva justiţiei".
Deputaţii PNL din acest organism sunt de acord cu utilizarea votului deschis în plenul Camerei pentru cererea de încuviinţare a percheziţiei caselor lui Năstase. Mai mult, ei susţin că o astfel de procedură este normală pentru un document ce priveşte aprobarea unui act juridic.
Democraţii se jură că n-au trădat
"Cu mâna pe Biblie, toţi deputaţii PD din Comisia juridică au votat în favoarea cererii de percheziţie la casele lui Adrian Năstase", a declarat, ieri, deputatul PD Daniel Buda. Acest partid este reprezentat în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor de trei parlamentari: Augustin Zegrean, Ion Gonţea şi Daniel Buda.
Zegrean a insistat şi el asupra faptului că toţi reprezentanţii PD au votat pentru percheziţie. Totuşi, potrivit unor surse din PD, parlamentarul care şi-a anulat buletinul de vot la consultarea din Comisia juridică asupra cererii de percheziţie era un reprezentant al democraţilor. "Votul a fost secret", a spus Zegrean când a fost întrebat dacă acest lucru este adevărat.
Preşedintele Comisiei juridice, deputatul PC Sergiu Andon, a sugerat - chiar dacă, invocând votul secret, nu o spune direct - că a votat pentru percheziţie. "Premisa este că am votat pentru", a spus Andon. El a apreciat că şi deputatul PC Nicolale Popa a procedat identic.
Al treilea parlamentar conservator care a participat la şedinţa Comisiei juridice, Petru Călian, a declarat încă de miercuri, într-o emisiune televizată, că a fost pentru percheziţie, chiar dacă prestaţia ministrului justiţiei, Monica Macovei, a fost neconvingătoare.
Sergiu Andon a apreciat că, după opinia sa, au existat defecţiuni atât în rândul PSD, unii parlamentari ai acestui partid votând "pentru", cât şi în rândul majorităţii.

PD cere vot nominal în plen
Grupul PD din Camera Deputaţilor va cere ca decizia privind aprobarea sau nu a cererii de percheziţie a caselor lui Adrian Năstase să fie luată de plenul Camerei prin vot nominal. Potrivit deputatului PD Daniel Buda, în acest fel se va şti cine se opune acestei cereri a ministrului justiţiei. Miercuri, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a respins, prin vot secret, cererea de percheziţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite