"Nu am viziunea de a pune beţe-n roate partenerilor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

s-a confesat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu în faţa tinerilor liberali, veniţi la şcoala de vară de la Gura Humorului.Premierul, însoţit la eveniment de baroneasa Emma Nicholson,

s-a confesat, ieri, premierul Călin Popescu Tăriceanu în faţa tinerilor liberali, veniţi la şcoala de vară de la Gura Humorului.
Premierul, însoţit la eveniment de baroneasa Emma Nicholson, raportor european pentru România, şi-a axat mesajul pe subiectul integrării în UE a ţării noastre, dar nu a uitat să arunce critici voalate în direcţia democraţilor sau chiar a preşedintelui Traian Băsescu. "Unii vorbesc despre grupuri de interese sau alte sintagme care stârnesc râsul printre oficialii occidentali", a arătat Tăriceanu, făcând trimitere la acuzaţia privind grupurile de interese care s-au aşezat la masa guvernului, formulată nu de mult de şeful statului. Liderul liberal a atins în treacăt şi chestiunea Legilor siguranţei naţionale, elaborate la Palatul Cotroceni, şi a atras atenţia că este nevoie de multă atenţie pentru ca serviciile secrete să nu-şi sporească puterile şi să încalce astfel drepturile cetăţeneşti. Un alt subiect în dispută între liberali şi democraţi - cel al fuziunii celor două formaţiuni - l-a determinat pe Tăriceanu să afirme că PNL este dispus să discute, dar nu va accepta niciodată să renunţe la identitatea şi la "fibra" liberală a partidului.

"La 1 ianuarie 2007 vom mânca aceeaşi mâncare"
Tăriceanu i-a informat pe tinerii liberali că data aderării României la UE va fi o zi ca oricare alta, avertizându-i că trebuie să se aştepte la vreun lucru special. "La 1 ianuarie 2007 ne vom scula la aceeaşi oră, vom mânca aceeaşi mâncare (...) Poate vom face nişte festivităţi de marcare a momentului, dar, în rest, viaţa nu se va schimba", a arătat primul-ministru, accentuând că nu se va petrece nicio catastrofă după acea dată. El a spus că este urmărit de viziunea aderării României în UE. Tăriceanu a povestit cum, după preluarea mandatului, mai multe voci din Uniune i-au spus că erau sceptice privind reuşita României de a se integra la termen şi a ridicat în slăvi prestaţia Cabinetului pe care îl conduce. El a dat ca sigură aderarea în prima zi a anului viitor şi a arătat că marele pariu pe care trebuie să-l câştige administraţia de la Bucureşti este acela al creşterii capacităţii de absorbţie a fondurilor postaderare.

"Nu urmaţi modelul băiatului cu mucii-n freză"
"Modelul de urmat în politică nu este cel al băiatului cu mucii în freză, cum îi spunea cineva unui coleg de-al nostru suspendat din partid", i-a instruit premierul pe membrii organizaţiei de tineret a PNL, care participă la lucrările şcolii de vară a TNL de la Gura Humorului, făcând aluzie la deputatul Cristian Boureanu. Profitând de faptul că presa părăsise sala de lucru, Tăriceanu i-a sfătuit pe junii partidului să nu copieze comportamentul parlamentarului de Argeş, care a fost suspendat pentru un an din cauza declaraţiilor critice la adresa conducerii formaţiunii liberale. Ulterior, premierul a refuzat să comenteze afirmaţiile, arătând că nu astfel de lucruri sunt importante în acest moment.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite